Followers

Sep 6, 2015

Milik Siapakah Hati Ini

Assalamualaikum,

Sedikit luahan perasaan. Terlalu personal utk twitter mahupon facebook.

Aku rasa bersalah kalau aku pergi try perempuan lain sedangkan hati aku masih dekat orang lain.

Orang ckp rebound girl amende tah. Aku tak sampai hati pulak nak buat kat orang macamtu.

Aku pon taktau rebound ke tak rebound ke camana. Nak tunggu rasa ini betul-betul mati dulu memang lama lah. Dah 4 tahun aku duk move on aje keje nye. Aku dah penat.

Dah takmahu bazirkan masa begitu sahaja. Terkenang orang tak sudi.

Ps: another 2 years i guess? Ihhhh

Jun 14, 2015

In pieces

I do not have the right,
To hurt you.
But I did,
I am sorry,
You know I mean it,
and I know you would forgive me,

That did not change the fact that I did hurt you,
So badly,
So heartlessly,

I wished it did not happen.
But it did.

Feb 15, 2014

Nukilan Petang


Lama tidak ada posting baru kat sini bukan sebab tiada apa untuk ditulis, tetapi sebab aku sudah penat melakar elemen-elemen negatif dalam blog ini. Sekarang aku dah boleh buka buku baru. Dan aku akan berusaha kurangkan elemen yang boleh down kan aku dalam buku baru ni.

Life is short. Shorter than you realize. Sedar-sedar sudah final year. Tidak sampai setahun je lagi aku akan bersama-sama rakan di Universiti Teknologi PETRONAS. Masa berlalu begitu pantas membuatkan kita terlepas banyak perkara.

Lagi-lagi kalau ada sesuatu yang mengalih perhatian kita daripada perkara yang penting, yang mengembirakan. I was really distracted in the year 2012 and 2013 just because of one girl. Sudahnya, aku tak dapat menikmati sesuatu secara maksima. Akan pasti ada sel-sel otak yang berhubung lalu memaparkan imej, bunyi, dan lain-lain perkara yang mengalih perhatian. CGPA aku boleh kata agak terjejas. Ye lah kan, nak buat sesuatu pun tiada semangat. Ape lagi belajar. Dan pada masa itu aku boleh tahan agak kurang cerdik, tak mampu set kan kepentingan.

Long term target is much much more important than short term target. It is really important to forsee things that coming in your way in the future. I was pretty late to realising this. Maybe because of my timid family that come from kampung. Not that I blame them entirely but it sure does help if there is people who could give me a headstart or foresight of what I will be facing.

Kalau ikut keluarga besar aku, termasuklah saudara mara semua, aku seorang sahaje yang ambil jurusan professional di universiti yang boleh tahan power jugak. Setahu aku lah. Kalau bukan aku belajar di SMK Jalan Empat, tak mungkin rasanya aku dapat biasiswa Petronas ni. Mula-mula aku masuk sekolah tu masa Tingkatan Dua, aku dapat tempat terakhir dalam kelas. Malu beb time tu.

Apa yang aku cuba sampaikan di sini ialah, victory loves preparation~ Not until this year that I realize what is important and what is not. Lambat sangat dewasanya. Dulu mungkin ada perasaan yang bila kita ambil jurusan yang kita kurang minat kita akan jadi malas belajar. Silap besar aku cakap. Peluang tak banyak dan kita harus gunakan sebaiknya. Mula-mula mungkin tak minat tapi siapa tahu kan?

Kalau lah aku strive dari First Year, mungkin CGPA aku dah cantik sekarang dan berpeluang dapat First Class Degree. Tapi Final Year pon still malas. Lol.

Ok-lah, mohon undur diri. Salam.

Aug 29, 2013

Anjakan Paradigma

Perlu laksanakan anjakan paradigma, berubah ke arah lebih baik. My current self is in critical condition.

Yang paling utama sifat malas dan suka buat kerja akhir minit. Umur sudah menjangkau dua dekad dua tahun, tapi katil masih bersepah, baju masih bersepah, bangun lambat. Selalu subuh pukol 7. Lagi 3 minit nak syuruk. Zz.

Keduanya, socially-awkward attitude. Serius, masalah ni sangat...tah la. Made me really uncomfortable around strangers and newly met people. Ambil masa sangat lama nak bonding. Sigh.
Satu perkara aku ni jenis yang one-on-one. Kalau berdua-duaan baru aku banyak cakap sikit. Pelik.
Kalau ramai-ramai tak berani nak bercakap sangat zz. Malu konon, hempuk karang.

Ketiganya, hasad dengki. Normal la hasad dengki dan iri hati ni..tapi aku rasa aku dah bole overcome masalah ni. Kurang la sikit hasad dengki iri hati terasa hati semua ni. Kalau orang tak ajak ke, pergi mana tak ajak ke, etc tu terasa la jugak tapi tak kisah sangat pon. Hak diorang lah nak ajak ke tak nak.

Keempatnya, dan yang selalu diulang-ulang dekat blog ni ialah soal hati. Sejak kene tipu hari tu, rasa cuak nak suka kat orang. Karang kene tipu lagi menangis tak berlagu la aku. Tried so hard not to be emo, but in the end.. asdf!

Terakhirnya, aku nak beli phone baruuuuuuuu. SS4 or HTC One or IP5 or Xperia Z Ultra???

ps: lol dont laugh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails