Followers

Dec 6, 2010

10 Tips Bagaimana Nak Jadi Macho.



Ngeahaha, ok apa tetibe gelak ni. Erk sebab tajuk kot. Aku yang tak macho nak ajar orang jadi macho. Huahua suke ati aku lalala~ Sume tips yang aku bagi adalah dari common sense dan observasi sendiri. Takda ciplak mana-mana :)

Sivaji The Boss!

1. Menten cool. Yeah ni paling penting, orang macho biasanya cool. Macam hero tamil. Pakai spek hitam, huish macho abes! Tapi jangan pakai spek hitam di waktu malam! Bukan macho dah orang tengok, dah macam orang tak betul da. Malam yang gelap pakai spek hitam? Please la wei~ Tak cool.

Yeah Tom Cruise memang macho.

2. Sentiasa berpakaian kemas dan tak terlalu lebat bak kata korang la. Pakai simple-simple je. Jangan macam budak-budak baru nak up, huish pakaian die..seksa jiwa raga tengok. Bling-bling sana, corak-corak sini. Topi budak-budak shuffle tu lagi...bagi aku la, tak macho! Plak tu tengahari buta nak pakai sweater. Haihz..pelik. Panas pakai sweater, gelap pakai spek hitam, mana common sense korang ni? Hahaha. Tapi kalo naik moto boleh dikecualikan la. :)


3. Cara bercakap, guna suara dalam. Hahaha takda la sampai camtu sekali xD Cara bercakap mesti la matang, tak cakap jerit-jerit. Senang cite sopan santun la. Tak mencarut. Tambahan pula, mesti la peramah, easy-going, jangan pasif. Kalo macam aku ni pasif orangnye. Huhuhu bukan ape selalunye aku malas nak bercakap, lontaran suara tak kuat. :P


4. Aku rasa yang ni pecahan dari no 1 tapi dari aspek lain iaitu, menten cool depan ceweks/aweks. Yang ni paling aku tak reti hahaha. Definisinye ialah tak gelabah, chill, ada idea menda apa nak diborakkan dengan awek-awek tu(huih ramainye hahah). Ni antara kelemahan aku gak la, kalo jumpe perempuan, especially berdua je, aku taktau nak cakap ape. Nak cakap ape ek? Kalo tak power tang ni, bawak la wingman. Nescaya beliau boleh membantu :)


5. Yang ni pulak aku rasa pecahan dari no 4, iaitu, hormati awek-awek. Be gentleman. Ladies first bak kata omputih. Tunjukkan yang sebenarnya anda sangat caring, perihatin, walaupon bukan awek sendiri. Tapi jangan la melebih-lebih kat awek orang pulak ye. Tu tak macho. Heheh. Tapi kalau gurau-gurau boleh la kot :P


6. Hormati orang tua. Yeap-yeap ini pon sangat penting. Very. Salam ngan orang tua. Kasi can kan diorang dulu, kalo tang makan ke..jalan ke, pape lah di mana dirasakan seswai~ :)

iniblogsuzi.blogspot.com.

7. Tahu memasak! Huish jangan cite la, pompuan mana taknak laki diorang tahu masak? Habaq mai? Hahaha. Tapi kalau setakat masak air, megi tu tak payah la. Tak impressive. Bak datang la ikan tiga belas rasa ke, asam pedas ke, ikan bakar ala Chef Wan ke, masak lemak tempoyak ke..zzz kecur air liur aku tulis ni :3

Pijam gambo yer zack~

8. Tahu melukis! Especially power lukis potrait. Memang hensem, boleh la lukis gambar awek sendiri pastu bagi hadiah hari jadi, tak ke jimat tu? Hehehe. Kalo reti lukis kartun comel-comel macam ZackZukhairi tu pon boleh bla gak.. :P

Mathew MacConaughey.

9. Mempunyai badan yang tegap, enam pek! tak main satu pek dah! Hahaha. Tapi jangan la overbuild plak, buruk ghupenye..Si Faris selalu cakap sal body cam surfer, cita-cita beliau tu. Tengah aktif berdiet, hahah.. err dah kering idea da ni...ape lagi ek.. ha!


10. Last la kot nih, banyak-banyak buat ape kan? Tinggi ilmu agama, kalo nak suh jadi imam atau bilal anytime, cakap je bile. Nak wat suh baca doa selamat ke.. em em. Ya seperti isu yang timbul dulu, laki nak pompuan tahu masak, pompuan plak nak laki tahu jadi imam. kan? :)



ps: on the way melupakan die, heheh :D


9 comments:

nani :) said...

setujuuuuuuuuuuuuuu hahahaha
tapi kalau dah dapat yang ade jugak yang takde ciri2 di atas. redha jela. tak semua sempurna kan? :D

nani :) said...

tapi dah name pun tips, so boleh praktik kot wahai lelaki sekalian. agaga ;)

Zufar said...

terbaik!!!
jom jadi macho same2.bhaha

virulent lolita tan benihime said...

i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee XD

Lupi said...

@nani

betul tu, hehe :D

Lupi said...

@Zufar

jom jom, hehe walopon sedikit mls :P

Lupi said...

@verulent nama pjg gile :P

thnxx :)

cEro said...

wah! yg no10 tu patut jadik no.1, hehehe...

Lupi said...

@cEro

suma da besar, suma tau yg mana plg penting..

haha senanye mls nk drag ke atas.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails