Followers

Jul 23, 2010

Kantoi Projek!

Salam,

Harini, 23/7/2010 merupakan hari bersejarah buat aku kerana pertama kali nye tengok orang buat projek. Tahun depan nak sambut la tarikh ni. Hahaha. Ngee jakun gile aku. Bukan jaku, jakun k.


Ceritanya cenggini. Harini memang cadang nak gi shopping. Yelahkan esok nak berambus gi UTP da. Plan asal nak gi Alamanda, tapi ayah aku dengan kuasa vetonye mengajak gi Metro Kajang. Aku anak yang soleh (hahaha dan-dan je) ikut je la cakap ayah aku tu.

Dah habes shopping tu mak aku cakap.

"KFC jom!"
"Jom!"

So aku hantar la barang-barang lu. Sebab KFC kat luar Metro. Aku naik lif, tingkat 5. Aku tolak la nyek,nyek,nyek bunyi tayar troli..ahah takda bunyi pon senanye. :D

Tempat keta Waja tu parking.

Dekat-dekat keta kancil aku tu aku nampak keta waja. (Keta waja ni la yang aku maksudkan Ili!,.. err takda kena mengena ngan cite ni) Lampu reverse (putih) keta ni menyala. Aku da pelik. Sebab keta tu tak gerak-gerak. Aku pon usha la lam keta kot-kot tuan punya keta lupe off lampu. Okay weird (-_-")

Usha punya usha aku tengok ade budak pompuan, pakai tudung duduk kat seat driver. Aku pon pelik, sebab die mengadap ke belakang dan seat driver tu diturunkan. Macam orang tengah...paku-paku je (gerenti 99% daripada pembaca tak faham! xD).

So aku ingatkan budak tu tengah duk atas riba mak die kot. Sies muka pompuan tu macam budak-budak. Tengah main-main ngan mak die agaknye. (Gile positif nye pemikiran aku zz)

Tengah angkut barang lam keta aku tengok lagi. Eh pompuan tu asal pakai singlet je.. Lain macam je.

Budak tu perasan aku, muka da gelabah. Aku pon pandang tempat lain jap. Masih lagi mengangkut barang. Aku pandang lagi sekali...tapi...

Ada mamat pulak kat seat driver tu! MySpace Betolkan seat muka gelabah macam kene tangkap basah. Zz. Budak pompuan td duk kat seat sebelah letak muka kat pintu ala-ala nyorok la gitu. Bajet aku tak nampak. Aku da la tinggi. Mesti la nampak. Ahaks.

Sah projek! Sah sah sah! MySpace


Dekat je ngan keta aku.


Mamat tadi ape lagi, cabot la. Aku pon pandang slek je. Hahaha. Tapi aku taktau nak watpe. So aku wat dono je. Haizz pepelik je. :3

Kepada mamat tadi, markah mencari port aku kasik 0/10. Amende la gi projek kat tempat cerah, terang dan nyata camtu. Padahal banyak lagi parking yang kosong-kosong banyak takda org parking.

No plat keta tu something like W** 200... Proton Waja warna silver. Selamat mencari! :D



******************

Antara mende 'menarik' lagi berlaku.

  1. Pacik pakai seluar pendek duk kat tangga garu 'bebola keramat' die. :|
  2. Peminta sedekah yang tak ikhlas. Tengah mintak tu mata tengok ke lain. Pastu pulak gi mintak ngan orang yang sama dua kali. :|
  3. Pacik pak gad. Die gi bayar barang kat kaunter yang tengah closed. :|

Ades la Kajang2.. MySpace


14 comments:

aida said...

haha. apesal kau tak rakam? boleh upload. ;p

ILY said...

tabikla pemikiran +ve ko :P emm. tapi aku tak paham. nape pakai tudung tapi pakai singlet? n aku tak dpt mmbygkan situasi tu. kahkah.

p/s : paku-paku?

IKRAM said...

haha . Kalau saya,saya rapatkan muka kat tingkap kete dy ;D

LUT said...

@aida

tu la nak rakam jugak. tapi time aku sedar derang tgh projek tu da terlambat.. isk

LUT said...

@ILY

tu la pelik, pakai tudung tp pakai singlet. apekepelikkk

paku-paku~ hahahaha adess.

LUT said...

@IKRAM

nak jugak tonton dekat2 tp takda rezeki..ahaks :D

zairie said...

patot nyer hang pi je ambush.. kata kami dari hospital... eh?? napa hosp. lak??? hu3

my recent post:
SPONGEBOB PUN ADA SPONGEPEDIA??

fara rara tralala said...

haha..comel je entry ni..lg stu,law ye pown nk wat projek g la tmpt laen n yg si betina 2 xpyh lah nk pkai tudung.ape kejadahnye pakai tudung dgnn singlet je.ish ish..manusia manusia

Ahmad Zakwan said...

haha. terbaik laa lut. ko mmg ptt smbt hari ini tahun depan laa. haha. cm bodoh jer cr port siang2. haha. :D

LUT said...

@zairie

em tol3, mesti diorang tekjut beruk hahaha

LUT said...

@fara

comel ke? ahah ttbe plak comel ni
die pkai cmtu sng nk cabot kot.. taktikal tu. hehe

nur gummy syuhada said...

HAHA adoi.gile babeng bangang tahap kronik.tuhan nak tunjuk kat kau tu beb.rezeki.kot? HAHA x]

the unknown said...

aku keje area pj dulu pun camtu gak.. org wat projek kat tempat parking dekat ofis time lunch.

kalo ko duk LA ke vegas, bende nie biasa la..

la nie.. org mesia skang pun dh weng gak cam bebudak oversea. tak malu dah.. sedih2.

Cerita Dewasa said...

Nice project

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails