Followers

Jun 6, 2009

Al-kisahhh

alkisah tersebutlah kesah di sebuah padang pasirrr, sang kancil dtg beramai2 mengadap duli yg maha mulia sultan firaunnnn~~~~ ihikhik

petikan ayat cite p.ramlee duh. ahak3

lama gak x post entri, so aku rasa entri ni pjg nye x kurg 3km, lebar xlebih 2 meter. huh?
repeks saja. **

tanggal 31hb, bkn tanggal baju, seluar, bra atau sbagainye ok? tanggal 31hb.
tp sblom tu
tanggal bape aribulan tah, aku kene campak.
bkn campak ke laut, atau ke lombong. tp kene demam campak.
or omputeh pgil ciken pox.
tah mana derang dpt nama aku tatau. tny derang.

ok back to ciken pox.
beberapa hari sblom 31hb tu aku balik kg senanye.
time balik tu ah, beraneka penyakit aku dpt.
saket bahu lah saket leher lah saket tgn lah.
mcm2. tensi2.
pastu demam..pastu timbul dot2. sikit je time tu
4-5 dot je

balik je bangi..yeahhh !!! ribu2 dot timbul peace
masyuk2. dah la nak masuk UTP da,
nak packing pon xlarat. terharu tgk mak & kkk aku tlg kemaskan.
hisk3. sedih

31hb tu aku gagahkan jugak, walopon muka cam kene tembak ngan mesin gan gigil
aku yg contagious tu dgn selamber kucing jiran atok mertua aku, bergaul ngan org ramai
ahak3. sapa2 yg kene tu aku mntak maap la yeh.
pastu tgh register tu, ada abg senior ni tny

"kene ciken pox ke?"

"ye"

"nti jmpe abg lpas asar"

*aku ringkaskan saja*

akhirnya aku dibawa ke klinik UTP,
doktor cina tu amok ah, ape lg.
ade ke patot aku yg berpotensi besar sebar penyakit,
merayau bebas. ahahaha sengihnampakgigi
tp doktor tu cambes je, aku ckp la
doktor klinik yg aku gi tu xkasi MC, aku nk wat cmna
doktor cina tu marah ah, ahaha
lantak pi dia ah
pastu die suh aku blik =="
wtf. parents aku baru je smpi umah. adeih xpasti

so aku kene kuarantin kat bilik pastu
esok nye parents aku mai amek.
seb bek la perak xjauh sgt. huhu

ha lpe nak cite, roomate aku nama Hafiz.
bdak asrama. tgk muka da tau. hehe
Hafiz cool je, cambest kwn ngan die. em em.
oleh sebab keselamatan, bilik aku tu
(satu bilik dua org) kene kuarantin
so Hafiz kene pndah bilik lain sminggu
sorry la brader ssh kan kau plak sedih

baru kenal dah nyusahkan org. kau ni mmg la lut
campak ke laut lg bgos, hahaha
sapa2 yg volunteer nk campak tu mintak maap la
gurauan semata, takbole kih3

brg2 baru je isi lam lemari, die kene isi lam beg balik.
adeh la rasa bersalah tol.
nak wat cmna, takdir2. huhu

so mlm tu, suma gi wat aktiviti orientasi la
smpi kol 12, aku duk sorang lam bilik dr magrib. gigil
bosan x terhingga. aku dgn kain pelikat. ronda2 asrama aku tu
cambest gak, sorang2....sunyi.....huh adrenaline kejap.
tgh jln2 dgr sore...sore warden kot. aku lak rasa mau melabur kat tandas
so gi la melabur, ... lega2... senyum
balik blik aku, (xmo cari pasal ngan warden)
aku baca la buku2 yg ada
buku peraturan bla3333
dah bosan camtu, novel jiwang pon aku layan kot rasanya
huh malangnya xda apa2 bahan bacaan yg best..
aku minum, mkn, baring, golek2, smayang etc.
akhirnya tertido...ahah comel je (huh???) gile

akhirnya Hafiz balik bilik, die ajak kwn die tlg angkut brg.
aku wat2 tido..huhuhu lantak pi lah. emo kejap aku.
hak3.

aku un tutup lmpu, tidoo krohhh333

sok tu parents aku dtg, aku baru je bangun tdo.
aku suh derang lepak lu. ahak3.
pastu ayah aku setel mende tah bla3
pastu balik laa ke rumahhhhhhhhhhh

end of part 1

-------------------------------------------

arini tanggal 6hb, kenduri kawen kkk esan bernama Neferniti(kalo x silap eja la)
ngan pasangan nya Hakimi, tahniah2. smoga cergas malam ni peace
hehehe jgn mara ye..
haa kenduri ini turut dihadiri tetamu khas dari ampang,
iaitu abedu dan azamal
curi pic abedu jap*


azamal, syuk, akem, aku, abedu
yg baju kuning tu la esan

aku agak gila2 sket, side effect demam campak, ahahak

yang lain turut hadir ialah: aku, hakim skandar, syuk, ezat, elitestar(apa nama betol die machaaa???), ikhwan, izni, ili, adlina, & kwn ikwan, arep kot namanya.

haa tu je la kot
yg len2 xknal tu lantak pi derang lah
aku smpi je izni, wan, ili, & arep nak blah da.ketukmeje
saving betol. lepak ah jap
tgal la aku ngan akem, huh.

therefore, aku mkn2 la jap ngan akem, borak ngan beliau.
hmm, pastu syuk, bedu, azamal un smpi. kata kol 1. kat kol 3 gak smpi nye
haih la janji melayu. hahaha
kami lepak
kami borak
kami makan
kami minum
kami gelak
kami enjoy
ahaha kesian abedu kene bahan.
hehe saba je la bedu ye. jambu bkn sbijik
ahahahah xD
aku un kene ngan ezat tu, tp aku da bese da
pengalaman dari form 5 dulu, zzz

lam kol 5 tu suma org da blah, kitorg antara terakhir kot blah
oh aa ezat dan elitestar da blah awal2. ezat nak g UK
jadi org UK la die...xckp melayu da..ahaha
aku ajak a esan, bedu, azamal g alamanda, tp derang taknak lak
saving betol. dekat je kot alamanda. huehue

so aku g ngan akem n syuk je.
sampi sana, carik parking lak payahh
penuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
sampi rooftop, baru ada parking..
ksongg je. adeh
tp mslh panas ah. aku un parking la tmpat yg x spatutnya
tp teduh. hehehe kesah apa aku. naseb bek x kene clamp xD

pastu gi la beli tiket wayang...
tp apalah nasib, tiket abes lak ..adoiyai
yg ada kol 8pm pny..
kitorg un bincang2 lu kat food court.
bincang2. decide beli kol 8pm pny.
abes jugakkk plak dahhhhhhhhtension
ahhh mls nak tgk, ergh.
syuk suh teman die beli headphone. aku un folo je la.
da xde mende nak wat. pastu syuk nak balik.
tgal aku ngan akem n wan.
wan lak nak balik. tgal aku ngan akem.
kitorg lepak2 jap tgk2 baju pe sume.
xbeli pon. aahahah
pastu mkn pizza hut. gay kejap ngan akem
ahahaha seb bek pizza sedap. weee~
akem krempeng mkn x abes. ahaha

pastu akem beli famos amos, aku g solat.
ingt nk beli donat. lupe plak
==" da keluar dr alamanda baru ingt.
adeh. xpo la, kkk aku kat umah xda rezeki arini
ahahaha

dah tu jela aku nk cite.
penat aku taip dekat sejam! penat

4 comments:

PencetusIrama said...

nama aku terpapar disitu...
watthe... :|

F a r i z z a i d I said...

aha. demam campak.
ak x pnah kne lg.

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails