Followers

Aug 9, 2009

Movie Review

oleh kerana byk movie aku tgk minggu lepas, dan juga kebosanan kat bilik xda kerja nak buat(yo lahh, keje pny la byk). aku nak review sket movie2 yang telah aku tgk.

GI Joe

mengisahkan askar terlatih la kononnya, jaga warhead pon tak reti. penjahat telah mencuri warhead daripada bos GI Joe. pastu da curi bkn nak bunuh Bos team baik tu, so Bos tu tekan la button emergency.. -_-" org lain bunuh abes, saje je nak wat scene keja mengeja. Aksi2 yang dipaparkan tidak mengecewakan. Boleh tahan. Walaupun sikit poyo da gay.

Best
  1. Aksi banyak,
  2. Ade humor sikit,
  3. Heroin hot.
Tak Best
  1. Banyak cakap,
  2. Efek CGI tak real, aku main game lagi lawa gamba.
  3. Banyak mende tak logic, seperti (nuclear lagi ganas kot dari warhead tu, etc)
rating aku 3.5/5


The Taking of Pelham 123

cerita agak cliche, pasal sekumpulan penjahat menangkap penumpang train yang bernama Pelham 123, mereka tuntut $10 million. Yang lelain best. Lawak ok, emosi2 sikit. Bole tahan la jugak, hmmm. Simple je kan storyline, tah camana leh jadi 2 jam.

rating 4/5


Friday the 13th

haa ni cerita blue + horror. banyak betul scene ehem2, haizz layan je la. Mengisahkan seorang budak bernama Jason, menyaksikan mak nya dibunuh depan mata, putus kepala mak die. Tapi sebenarnya mak die yang duk bunuh semua org, tp yg last tu berjaya mempertahankan diri. Mak die ingat Jason da mati lemas ketika ngan mereka(yg mak die bunuh). Kira nak revenge la.
So Jason avenge mak die balik. Berdendam betol la dua beranak ni. Sapa2 yang dtg camp kat Crystal Lake, akan di bunuh. Ending? Boleh agak sendiri.

rating 4/5

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails