Followers

Feb 11, 2009

Kerjaya

arini aku nak story sal kerjaya, atau lam bahasa melayu : pekerjaan
or lam bahasa omputih : okupesen.

aku ada dua job, first:

Okupesen : orang gaji sepeno masa.MySpace
Gaji : RM300 ++ (x termasuk elaun minyak moto etc)
waktu bekerja : agi idup agi gelaban, maksudnye dari bangun tido sampai la tido semule.MySpace
Kerja aku : masak nasi, masak air, sapu lantai, potong sayur, cuci baju, sidai baju, goreng kepok leko, beli barang dapur, etc.
Komen aku sal kerjaya ni : kalo aku x keje jd org gaji pon kene gak tlg mak aku. bek aku gunekan kesempatan ini tuk mnambah pendapatan,MySpace

Second:

Okupesen : petani professionalMySpace
Gaji : sehari RM50 (tp xkeje hari2 la)
waktu bekerja: time balik kg 8-11 pagi
kerja aku : menebas, tolong angkut air, menabur baja.
Komen : kerjaya ini sungguh aku x idamkan tp gaji lumayan, menaikkan smangat aku.MySpace

kerje mmg penat tp duit masuk, MySpace hehe

4 comments:

Amir Auxin said...

yay bole komen!
aku keje bibik dpt RM50 je
isk2

LUT said...

ngeh3 ko keje part time mmg la

INTAN said...

bunyi propesen ni mcm menarik..ada vacancy? ahaks

LUT said...

intan : kat umah org len ade le kot
hehee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails