Followers

Mar 15, 2010

Dan Sebenarnya?

Apa yang aku nak dalam hidup ni sebenarnya. Ah, mungkin entri kali ini berbaur emosi sikit tapi kali konsep dia lain. Ini lebih kepada konflik dalam diri. Ok lah terus terang aku cakap aku tak tahu apa cita-cita aku sebenarnya. I'm more to art sebenarnya. Benda yang tak boring. Sebab aku ni cepat sangat rasa boring. Tengah main pon rasa boring. Gile.

Tepuk dada tanya selera. Tapi selera tak nak jawab. Sienz. So what I really want in this life? Money? Don't think so, though money is a must. Semua orang nak/perlu duit. Dah tak boleh masuk dalam kategori cita-cita.

Cuti ni, bermula Jumaat lepas, aku habiskan hari-hari dengan berjuang di alam maya aka DotA. Seronok. Tapi jiwa aku rasa kosong. Datang dah emosi aku, hahahaizzz. Aku rasa nak buat benda yang adventurous sikit. Or at least something yang kita tak buat hari-hari/minggu-minggu. Macam melancong ke, melawat rumah member/awek, jalan-jalan kat tempat yang tak pernah kita pergi dll.

Orang kata enjoy the life to the fullest. Tapi macamana? Ada idea? IHaveNoIdea. Berbalik kepada cita-cita aku tadi, zaman sekarang kita tak boleh suka-suka ada cita-cita. Cita-cita kena lah releven dengan keadaan semasa. Nak jadi ninja? Samurai? Betman? Hahaharapan. Even nak jadi engineer pon susah sebenarnya. Kerja berat. (yeke?) Aku dengar camtu la. Ramai engineer tukar profession jadi businessman sekarang. Wth. Penat-penat dapatkan Ir. tu. Baik kasik aku.

ps: merenung masa depannn :D

10 comments:

MNS said...

apa kata, ko stat renung masa depan dengan mula renung assignments yang berlambak2 tuh sampai tembus kertas? haha

lut lut.. asek dota jerk.. bila nak kahwen? haha

LUT said...

xminat aku nak renung esainmen2 tu sume. bek aku tenung tenuk lagi bagus. huehue

kawen? laa xdpt kad jmputan ke? ish3 posmen ni

namie.latif said...

haha.tak ku sangka lupi adalah seorg yang cepat bosan ? tapi kan kalau kau cepat gila bosan bila kau ade awek msti kau cepat bosan jugak en ? :p

LUT said...

knp msti timbul soal awek..haha
ntah la namie. xpenah ade awek. tatau..

Anonymous said...

weyh. bkn ke dgn adenye Ir tu, barula seorg engineer dibenarkn membuka syarikat engineering sendiri.
sbg student, study engineering coz nak jd engineer. bile dah jd engineer, dptkn Ir coz nak bkk business. so, dah jd businessman. haih.

hakim said...

ko nak adventure? ko ade kete an, weekend balik la bangi pastu naik kete pegi je mane2. kalo nak lagi adventure ajak aq. pastu sesat then dpat la adventure ( cam pegi nilai 2 ) hahahahaha

LUT said...

anonymous: tah la aku xkesah pon psl tu. tp aku baca kat forum low yat, mereke2 ckp la kan, kalo dpt Ir gaji up sket. Ir ni kiranya ko da professional la. kalo xda tu kira belom la..lebeh kurg cmtu.

LUT said...

hakim: aku mmg nak kua jalan2 cmtu pon. tp xda org ar nk teman.
ak ingt nak g johor. hahaha

arif said...

haa~ ape lg. johor ar. johor.. johor....

LUT said...

ni arif mana ni. haha nanti ah pegi. timing xbtol ah. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails