Followers

Jul 16, 2010

Movie Review: Ong Bak 3

Ong Bak 3: Final Battle.

salam,

Moh nak review sket pasal muvie aku tengok semalam. Ong Bak 3: Final Battle. Tajuk nak gempak je. Anyway semalam aku nak tengok Despicable Me, dak-dak ni cakap kelakar nak mampos. Nak jugak tengok an, tapi yang ada kol 6 petang. Mak aku da suh balik sblom magrib. Hmm.

So tengok je la, Ong Bak kol 4:10 pm.

Aku masuk wayang lambat sikit kos masa beli tiket da kol 4:10pm da. Zz. Masuk-masuk je hero Ong Bak iaitu Tien tengah flashback time bapak die kene pawn. Kene kill la maksudnye.

Flashback punya flashback aku da tak faham. Huahua. Tapi aku tak kesa, cite gaduh-gaduh tak yah faham sangat takpe. Juz enjoy the fight. :D

Fightin scene aku nak bagi full mark takleh sebab tak banyak scene, berbanding Ong Bak sebelum ni. Tapi markah stylo aku bagi 5/5. Takpayah cakap banyak.

Malahan, real tak real cite ni, time slow mo, boleh tengok impak time kene pukol ngan kayu. Niama.. Dah macam betol-betol pulak. 5/5 untuk kesan yang meyakinkan.

Tapi kalau tengok betol-betol, hero cite ni macam member Ampang aku, Azamal Hamzah. Time hero tu ada kumis. Sebijik.

Pastu, antagonis die (orang jahat antagonis kan?) muke (gaya) macam Faizal Tahir, rambut panjang, celak kat mata. Hahah. So cite ni mengisahkan Azamal vs Faizal Tahir.

Overall, 9/10. Slack jalan cite yang pelik sikit. Sebab Tien ni dendam ngan raja, tapi raja tu da mati kene pawn ngan mamat bomoh mana tah, tapi terer gaduh gak la. Last battle Tien gadoh ngan mamat bomoh tu la. Style ass! Cuma agak sekejap. :3

K adios, !

2 comments:

kisahsensasi said...

Yeah... TONY JAA... memang besh aksi tomoi die....

LUT said...

terbaik ! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails