Followers

Jul 14, 2010

Kenangan Part 3

Salam,

Huehue da lama baru nak wat part 3, ampun ya, sibuk berdota. :P

Part 1

Part 2

Ok, part 3 ni bermula dari aku mula masuk SMK Jalan Empat, gile 'lame' an nama sekolah aku. Takda unsur kemegahan langsung. Kalo orang tanya, mesti ada 'ha?' lepas aku jawab.

Ceit tahu ar yang bertanya tu sekolah femes-femes. MRSM, Integrasi, Sekolah Berasmara Penuh la katakan. Setakat J4 sapa kenal. Hmm.

So to make it sounds cooler. Kitorg panggil JESS je. Jalan Empat Secondary School. Hensem la sket bunyi nye. Ada ala-ala barat gitew.

Owite, aku masuk J4 time tu bulan Ogos, Form 2. Agak-agak da nak habes sekolah da. Aku paling tak suka jadi budak baru. Rasa janggal, insecure, blur & etc. Aku nak cite pon malas pasal kejanggalan tu. Sienz. Tapi naseb bek la bebudak ni baek-baek belaka. :)

Dah la jadi budak baru, kene duk depan..tengah plak tu. Gile tak fengshui nye. Aku ni jenis duk belakang. Jenis yang suke tengok dari jauh. Walaupun rabun jauh. Aku duk sebelah Cheng kot masa tu. Sorang lagi sapa ek, Sanjay? Ntah aku lupe. Ahaks.

Orang first tego aku, Nursyahira Mohammad Agus. Awek tu first tego, hot tak hot nye aku masa form 2. (padahal skema gile) Tapi aku tak ingat sangat scene die..hmm.

Awal-awal sampai aku da wat pemerhatian awal. Pemerhatian awal ? Ahaks, tengok awek-awek kelas tu ar. (Ada japgi kene serang ngan FEMALE tu lagi.) Dalam hati aku terdetik "not bad not bad'. Muahaha.

Walaupun aku duk tengah tapi aku rapat ngan bebudak sebelah tingkap kat kanan kelas. Yeah? Ye la kot. Memori kurang jelas.

Aku ingat lagi masa tu, bab-bab Naruto, aku la pakar. Dak-dak ni suke tanya apa jadi pasni, yelah sebab derang tengok kat tv. Aku baca manga kat tenet. Dah jauh da. Especially si Azlan Arifin eh? Ke Latif, konpius plak zz. Ha beliau la paling mangat kot pasal Naruto. Siap main gitar lagu Haruka Kanata, ahaks.

Afiq Irsyad banyak tolong aku masa form 2, kalo ada papehal aku carik die ar. :)

Tup-tap leh la jugak aku biasakan diri. Jadi budak baru aku dah biasa da, cuma awal-awal tu janggal tu mesti ada. Walia..

Hujung tahun, aku dapa no last sekalik! Ahahahaha. K nice ass, sume dak kelas ni pandai-pandai. Kalo aku tahu aku belajar sket. :P

Oh lupe nak habaq, aku masuk 2 Dinamik. Kelas second eh? Emmmm.

Ha form 3, aku kelas 3 Karisma. Sikit je lelaki. 1/5 je. Muahaha. Dak laki duk sebelah kiri kelas je. Satu row lebih sikit. Oleh sebab lelaki sikit, time PJ tak berapa fun. Tapi bole la, fun la jugak seposen dua. Tapi the more the merrier kan.

(Iklan)Baru masok form 3 dah panjang, kene wat lagi satu part la agaknya. Kk nvm.

K sambung..ha cikgu feveret kitorang masa tu, Pn Eliza. Fav la sangat.. Ahaks. Garang bukan men. Macam la kitorg ni bebudak SPM. PMR je pon lek-lek sudeyh. Ngehehe. Tapi bagus die strict, baru la aku belajar sikit kalau tak.. harammmm.

Ko hado? harammmm. (pijam ayat Azwan Ali sket...ahahahha)

Paling best pasal form 3 ialah mungkin kerana yang duduk dekat ngan aku suma kepala otak tak betol. Otak yang baru nak up tapi da corrupted. Ahahaha. Sebelah aku Syuk, depan Fadhil & Faiq. Belakang takda orang sebab aku belakang sekali.

Bebudak..kalo dah bercerita tu bukan main lebat lagi. Unsur tokok tambah tu dah memang lumrah. Cakap sikit yang tu sambung pastu yang ni pulak sambung. Pastu sume gelak macam kene ngan laughing gas. Kenangan..rindu pulak aku time tu. Sob3.

Em lagi satu, kelas kitorang ni ada stink bomb..malas aku taruk nama. Sia-sia je dapat dosa. Bau die masya-Allah. Epic! Satu kelas boleh bau. Jangan risau, yang duk belakang-belakang pon bole bau! Mamat tu duk kat depan sekalik lam kelas. Yang duk sebelah die Afif..kesian Afif. Die selalu datang belakang. Gile ko mana tahan duk sebelah mamat tu. Silap ari bulan bole kene demam panas.

Ada satu kali ni, mamat ni gi ngadu kat cikgu, ye lah, bebudak ni asek ejek die. Huhu bebudak. Perkara biasa. Ahaks. So die pegi la kat cikgu cakap sekian-sekian. Mengadu. Lepas tu ada la beberapa orang nama naik, so kene panggil la ngan cikgu tu. Zzz.

Tapi cikgu pon sama, tatahan ngan bau busuk mamat tu. Ahahaha. So last-last yang kene panggil tadi tak kene pape pon. Adess.

K lah sampai sini dulu, kalo ingat lagi pasal form 3 nanti aku tambah. Pasal form 4 & 5 aku wat dalam entri yang lain lah. K Adios!

Time kaseh baca.

4 comments:

Muhammad Syukri said...

aku rindu gak fom 3...zaman kegemilangan..kini berakhir..

ada 1 babak aku xleh lupa
pn eliza: *zasss* baling bku apip
apip: bku apip terer leh terbang..
zz.

sheragus said...

kau tkckp pn aku yg first tegur kau dlu time kau bru masok. ni aku tacing neh :'(

LUT said...

syuk: ahaks, lupe nak taruk

shirok: yela, ak tambah..

sheragus said...

tkde unnnnn.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails