Followers

Jun 26, 2010

Kenangan Part 2



Baca part 1 kat sini, kalo belum baca or saje nak baca balik. Huahua.

Sambungan..

Last aku cite sampai Darjah 6 je kan? Orite sambung Form 1 :)

Form 1. Aku sekolah STAR, tapi bukan sekolah STAR yang femes kat semenanjung. Sekolah ni dekat Sarawak. Sekolah baru siap. Takda padang bola, takda dewan. Sangat kecik sekolah ni. Aku kelas al-Siddiq kalo tak silap lah.


SMK Tunku Abdul Rahman

Ada beberapa benda je aku ingat pasal sekolah ni:

  • Meja style, leh bukak dari atas and boleh kunci. So boleh simpan buku teks takyah bawak balik & tak perlu risau kene curik! Nice.
  • Kantin. Sedap-sedap makanan die. Setiap hari ada menu spesel. Bajet lebih bole sebat. Nyum3.
  • Cikgu Sejarah ke Geo..either which la. Garang gile nak mampos! Abang rimau tengok pon lari aku rasa. Gitu punya garang. Silap tarikh, kapur terbang hinggap kat kepala. >.<
  • Kat sini aku belajar ikat tie time orientasi! Ingat sampai sekarang. :D
  • Tu je kot.
Aku belajar sini berapa bulan je. Pastu aku pindah Kolej Datu Patinggi Abang Haji Abdillah. In short, Kolej DPAH Abdillah. Punya la panjang nama,

"Sekolah mana dulu?"

"Kolej Datu Patinggi Abang Haji Abdillah."

Tak ke panjang lebar tu. Hahaha. Aku second ke third intake tatau la. Al-maklumla sekolah hebat. 5A UPSR bole cite la, rilek je masok situ. Aku delay sikit. Tu pon gune orang dalam kot. Muahaha.

Kolej DPAH Abdillah. Ni je gamba terbaek aku jumpe. -_-"

Aku masok situ sebab Meel ajak. Kawan baik aku kat Sarawak. Rumah kitorg pon dekat-dekat. Petang-petang selalu men bola ngan jiran die. Ah Seng. Ah Seng ni sikit punya gila perangai. Zzz.

Datang umah aku jerit kuat-kuat..

"Samekommmmm!!!, nudfilllll main bolaaaa!"

Pelat die sebut nama aku. Kot ye pon ade ke panggil aku nud. Siod. Ngan Ah Seng dan Meel la aku lalui zaman Bayblade, kete dash, & crush gear. Giler seronok ^^

Teringat balik gile rindu time kat Sarawak dulu. Sob2. T_T

Ha back to school. Aku kelas 1 Biru. Sama ngan Meel xD
Kelas ni kira golongan cerdik pandai gak la. Suma rajin wat homework :|
Cikgu BM, Cikgu Alias kalo tak silap ejaan nama beliau. Garang. Time paling horror time lisan. Terketaq-ketaq sume orang. Hahah.

Ha, Kolej gak tak amalkan buku. Kitaorang gune portfolio. Keje wat lam ketas. Nanti kumpul lam folio cikgu mau check. Orang lain punya la tebal-tebal. Aku nyer nipis je. Obvious tak buat keje, :"> Pastu mula la nervous time kene anta tu. Wuu.

Naik form 2. 2 Hijau. Paling suke. Sebab time ni aku rapat dengan ramai awek. Kelas aku pulak ramai yang lulus untuk masuk kategori awek menawan. Hahaha. Depan ku Fadh & Farahin. Kanan ada Aina yang comel. Belakang ada awek yang lom ada rupe awek lagi. Hahaha Amal jangan marah ye :P

Farahin tu bole tahan kiut jugak la. Suke cubit aku. Saket siak. Sekuat hati die cubit.. Wuu. Oh kelas aku ada dua Farahin. Yang lagi sorang ni punya la cun. Putih. Pemalu. Em em. Sekarang da hip sikit. Biasa la da maju dah.

Duduk sebelah aku, Fadhil. Punya la kamceng aku ngan die. Sepakat wat haru lam kelas. xD
Otak sama kaler, teke la kaler ape. Hahaha.

Aina. Ingat lagi aku ske kacau die dengan meminjam liquid paper. Lepas aku pinjam tu aku kasik balik kat die. Die amek tapi aku tak lepaskan. Muahaha. xD Lepas tarek-tarek die sengih-sengih pandang tempat lain. Comel. Hazman baca ni mau jeles sebakul. Heehe.

Hujung form 2, takda la hujung sangat. Time merdeka, aku pindah Selangor. Wuu. Pindah lagi...


Bersambung lagi. Panjang sangat da ni :P


4 comments:

Faisal & Farida said...

mengimbau kenangan lame lah nihhh

LUT said...

@Faisal & Farida

yeap2.

farina said...

lut. nyh dari blog senior ku nyh! haish.

LUT said...

amende yg dr blog senior ko?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails