Followers

Nov 27, 2010

5 Tips Up Traffic Blog Ikut Cara Lupi


Meh sini abg nak bagi tips untuk up trafik kat blog korang. Ye ye aku tau blog aku tak femes pon. Hahaha. Tips aku mudah bin senang aje. :) Jejom.

1. Kalau anda perempuan, tips no 1 ni memang untuk anda. Mule-mule pastikan anda lawa. Ambik gambar banyak-banyak, pastu tempek kat setiap post. Walaupon gambar anda tu takda kaitan pon dengan post anda tu. Cara ini memang terbukti berkesan. Setakat follower riban-riban, view riban-riban sehari takda masalah.


2. Hasil tulisan anda mestilah menarik, seronok, ada unsur-unsur provokasi, suspen, seram, kelakar & dramatik. Kalo setakat tulis ko gi shopping, gi berak, gi minum air dulu pastu baru berak..mende-mende ni orang taknak baca. Serius aku cakap. Tapi kalo tips no 1 anda penuhi, abaikan tip no 2 pon takpe :)


3. JANGAN TARUK LAGU, diulangi..JANGAN TARUK LAGU!! especially lagu dari youtube. Lagu yang rancak lagi la tak suke. Pastu pulak autoplay..huihh bikin panasss je..belom lagi yang takleh nak off lagu tu. Aku dah la jenis bukak blog banyak-banyak terus. Korang boleh imagine kalo aku bukak 10 blog, 10-10 blog tu ada lagu, dah macam laptop rosak je bunyiknye. Terus aku tekan X kat blog tu. KECUALI, lagu instrumental yang ringan..macam piano tu ke..ha yang tu ok. :)


4. Design blog anda sesimple yang boleh. Simple but nice. Jangan macam kel, warna-warni kaler striking..saket mata!


5. Last but not least, update blog korang selalu. Tengok aku jarang update, viewer da menurun..hahaha. Dah la viewer memang sikit pon. :D


ps: sarcasm.

29 comments:

nani :) said...

hahaha takpe. saya takkisah takde pon. update pon untuk suke2 je :D

princeduyong said...

hehe...selamat berjaya...

hana said...

bgs2..
tp cian la tuk spe yg rse dri nye x lawa tu..
hahah..
x leh nk ltak pic kt stiap n3...
hahah

Lupi said...

@nani

kalo suke-suke takpe la :)

Lupi said...

@princeduyong


huhu, aku bukan nak sangat up traffic, saje je ni :P

Lupi said...

@hana

boleh je taruk, tp tak up traffic la tu je..

misz myza said...

me pun kalo bab lagu kat blog ni senornye x berapa nk gemar... kita sendiri pun sambil blogwalking, kita dgr lagu,then kat blog org len pun ade lagu.. bila campur dua2 lagu, dah macam remix lak dgr..

Semarak Api said...

woohh..point no3 tu,sy pn stju! kena lak lagu yg x sedap bg kite,bru jek nk lyn trus ilang mud.hehe.tp ade jgk blogger yg femes sbb die sll taruk lagu best2 dlm blog die..

myra said...

alaa..ade lagu..;( kne delete ke ni...

Lupi said...

@misz myza

betol3, bunyik jadik tah pape..

Lupi said...

@semarak api

mebi blog die pasal lagu2, heheh yg tu spesel kes kot. :P

Lupi said...

@myra

haha tak smestinye delete..ak tak paksa :)

kira-chan said...

aku pun x suke kalau blog ada lagu. trus aku tekan mute. tp blog aku ada je lagu. tp kau ckp piano ok. so x jd nk delete la. aku mmg suka instrumental je.

Lupi said...

@kira

omg kira! lama xnmpk! >.<
aku pon suke instrumental heee

Ash Ralf said...

Mmg terbaek~

Zufar said...

bagus, mmg ni yg dtuggu..tp cmne ngn ku yg ayat skema nih..??sbb family pn nk baca,permintaan dorg

Lupi said...

@Ash Ralf

haha gracias~

@Zufar

ayat skema tak menjadi masalah. lebih baik drp tulisan yang byk singkatan mcm sms :D janji seronok dibaca..

FarahSallehuden said...

post kau ni takde gambar pun :D

hannafauzann said...

setuju yang taruk lagu tu . gila rimas bila bukak blog2 yg ade lagu . kalau bukak bertindan2 lagu tu . sakit kepala .

nice entry btw ! :D

Lupi said...

@Farah Sallehudin

sebab aku percaya post aku ni menarik dan ada unsur provokasi.. :)

senanya malas taruk gamba, nk taruk gmba ape xda idea..hhehe

Lupi said...

@hannafauzann

thank you very much! :)

cEro said...

aku sangat setuju yg no3 tu...
sakit telinga den, dah laa pkai headphone..
adoi!!

Lupi said...

@cEro


hahah ak gune speaker 60 watt cane plak? ceywah capap speaker sket :P

Mr. Shah said...

totally agree weh dengan tips yang no satu tu...hahahaha

Mr. Shah said...

totally agree weh dengan tips yang no satu tu...hahahaha

Mr. Shah said...

totally agree weh dengan tips yang no satu tu...hahahaha

Aisyah AR said...

hahahha!!! tips tak leh blah!! tp not bad!!! hahahha!!! terasa nk gelak plak....haih...

Lupi said...

@Mr Shah

heheee tenkiuu

Lupi said...

@Aisyah AR

kelako ke? wuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails