Followers

Feb 21, 2009

WHAT-A-DAY

oryte, aku nak crite sedetail yg bole ape yg berlaku arini. iaitu 21 Feb - Sabtu

set jam kol 6.30 am, tp kol 6.29 am aku da bgn

bese la kalo ade aktviti aku akan bgn secara otomatis.

"awal lagi...tido jap"

tido ayam je, tido betol2 kang x bgn plak.

kol 7 aku bangun, mandi smayang..

on laptop, on ym. tgk sape on. hehe.

kol 7.45, aku amek roti, cicah jus oren twister tu..layan 2 keping roti~

ergh x slera sgt la pg tu. em em.

almost 8 am, to TTC i go~

sampi TTC ternampakPn Fatimah Sepuan..hmmm

ttbe nisa msg.

"lut, ko kat mana?" - nisa

"kat playground"

"aku kat tepi library nih"

"ko ngan kwn ko ke?"

"aah 4 org"

"jom a jog"

"jap ah kwn aku tga mkn"

pastu aku xreply da..kih3

lalu aku jog la sket2 ala2 kuda belang gitu.

jog pny jog, smpi la kat tgh2 tu yg kat jam tu.(kalo korang tatau lantak korang la)

ternampak mimi

aku x bape ingt sape tego lu,

"hye lut"

"hye mimi"

aku ingt mimi ngan pakwes-pakwes nyes, rupa2nya esan & afiq & alan & shakir

"yo dude!~"

"yoo.."

"afiq ke ni?"

"ye a.." (lebey kuang cmtu la dialog)

pastu sep2 a.k.a salam2.

pasthree, amir and syuk sampi, magic2. aku last ke,tehee.

so kitorg berjalan2 la..alan & shakir jog.

pastu amir folo.

aku xpuas hati aku un keja. tehee~

penat je keja sb derang da jauh.

jog la sgt satu round x abes, at least aku abes la satu round.

alan & shakir ni ske test kejantanan derang. brenti kat tempat gayut, pumping.

hmmm, xbape clear la memori aku mase jog td,

gara2 peristiwa hitam...

ha afiq bwk kamera, mmg aktif la die menangkap kitorg sume. hehe thnx afiq.

dialog antara aku n esan, mimi ade gak tp aku mls nk tulis,

"mana nisa?"

"kat tepi library tu, tga mkn" -esan

"ade kedai mkn ke kat ctu?"

"ade la kat situ2"

"hmmm"

sambung jog, meroyan, amek gamba etc..

nisa msg lagi...

"ko ngan alip eh?"

"x, ko kat mane?"

"aku dekat jam tu, tp sebelah sana" (ayat form 2...layan~)

"oo ko pakai baju pe?"

"baju biru belang2"

"ha try lambai"

pastu ade la minah baju belang lambai2 cam org gile, ahahaha

pastu kitorg 'fajet' mau jmpe la..

jalan2...geng nisa jln laju..derang cross bridge dulu. *clap3*

ade satu tempat tu diorang duduk, tgu aku esan n the gang la...KOT.

bile kitorg menghampiri diorang2 tu, geng2 nisa panic!! mcm panic at the disco,

lari lintang pukang, da mcm tsunami melanda je.. = ="

aku ckp ngan esan,

"apahal ngan diorang ni?"

"tah.."

blurrr jap..

pastu gelak gila2, haihhh langsung x faham...asal lari? hmmm misteri~

pastu... POOF!

ex-pengetua J4 lalu...

semua terkejut kot, aku ade gak instinct mengatakan mebi pengetua ade jog kat sini..

betol2 ada la...sbb byk yg rare2 aku jmpe kat situ, so aku men agak je la..adess = ="

ape dialog antara kitorg & beliau korang imagine je la..


kitorg teruskan perjalanan yg mencabar tu..

otw, afiq dok snap2 pic..

jalan pny jalan..

akhirnya sampai kat tempat wall-climbing, yeah!

agak lame melepak kat sini, tatau la nape

sbb feng shui bagos kot. hehehehe

ade minah baju pink selua putih tga bersenam...layan~~

suma try wall climbing, tp shakir je smpi atas, ahaha

aku smpi gak tp cheating, naik ikot tepi. lalala~

alan, syu, saker, duk lawan tgn plak,

aku , afiq, amir snap gmba. hehe

haa lupe nak cite sal esan...

beliau kene anta mimi melintas jalan..

bangga a ko san, dpt teman mimi yg ramping tuh. ahaha


puas melepak, kitorg g mkn plak,

destination : Maple Warta.

aku pelik bin ajaib, aku sampi 10 minit lg awal.. = ="

pastu alan, pastu syuk. pastu baru la shakir afiq amir.

aku da siap order air dah.

kitorg lepak kat atas, maple yg hebak tlh mengambil order secara online,

eh secara spontan gitu, die x tulis pape. hebak2.

borak, mkn, amek, gamba, shakir wat aksi... = ="

aksi garfu. tah pape la. amir da cuak...hmph

puas mam minum, kitorg un balik,

esan ajak temanbeli topup, isk.

tgk2 kdai hp x bkk lg, bapok betol.

pastu aku un blah ke rumah.

rebus telur, lapa lagi. ahaha,

makan2, on ym pastu tido. krohhhh3


ttbe aku dgr org screamm!!! = ="

esan ngan amir duk wat audible...haih kaco linen tol aku nk tido.

aku un siap2 redi nak g bad, lalala~

amir mau tumpang plak, ngaco lagi, ahaha xde la mir graw je.kih3.


sampi uma amir....ergh lama tungu.......................................................

kalo aku g billion sempat lg aku rasa.

at lastu kua gak beliau,

aku un membawa la penumpang aku yg berat mcm .... lalala~

oleh sbb keberatan tersebut aku bwk moto cam bengong sket, adeh.


sesampai je di Seksyen 15, kitorg men bad laa ape lgg......

aku sgt gembira dpt kalahkan Calvin dua kali,

ngeahahahaha. bega lebih mamat tu. ergh.

amir kene smash bbebrape kali..isk sian lak.

padel men gempak woh, calvin pon stim,

syuk men raket tali baru..bangga2

esan patah pinggang men net ngan aku. ahahaha

the end..mls mo cite pjg kat sini.


mlm tu janji mau mkn2 kat RedCard. hmph.

nyampah lak dgr. kih3.

aku sampi je tgk esan tgh msg syifa..hmph layan...

pastu syuk un sampai, padahal syuk bertolak lu. kih3.

shakir bg menu, lama gila la pk nak order apa.

da suma western food. hmph. harga pon western jgak. adesss.

aku esan order air lu, aku order air 'milo' / esan order air 'ribena + longan' RM3.90 each,

kira 'ok' la tu an *hentak meja*

1. paan anta air pastu die minum/ amek longan drp air ribena esantu... = ="

Step 1 is repeated a few times...ammakk

syuk order 'nescafe' ngan grilled chicken wif buttered rice. die pon layan~ tga lapa kot.

few moments later, aku un order jgak lah, RedCard fried rice...hmph thumbs down.

esan order sama ngan syuk..

then, afiq, akem skandar sampai. derang pon order la..

akibat paan suke mencilok itu, akem pon cam cuak la paan cilok die pny plak.

die sorok2 air vanila shake die tu...

aku agak la lam hati " ni japgi mesti jatuh air tu.."

POOF! betol2 jatuh...syuk & esan cam..wtf??

aku x tkejot sgt sbb aku da AGAK!!

ahahah sian akem...tah bape RM ganti gelas tu..

last but not least, Aiman dtg, tp skejap je. beliau nk tgk bola.

Arsenal main mlm tu. hmph. blah la ko aiman. hehehe

borak pny borak, mak aku kol.

"lupi! balik, kalo x mi kunci pintu"

"aa yela kol 12 balik la.."

"ahh kol 12 mi da tido"

"yela2 kol 11.30 balik laa"

"balik tepat kol 11.30 tau!"

"ye ye..."

aku un..aiseh kene blah plak. bayar mkanan, total 11.80 x silap aku, dpt change 10sen...

magic2..ahh layan jela..aku un nk cepat.

salam2 pastu blah. aku bwk moto lajuu, da dkat kol 11.30 kot. kang x pasal2 kene kunci kat lua

isk sampai ati mak wat lupi cmni. uwaaaa. haha xde lah.

sampi umah je mak aku dok tgk tv...

"eh kata nak tido..?"

isk aku un naik atas, online jap ngan amir, qiqi, zizi. COMPLETE! ahahaha

n then wa tidooo kol 12.23 am. KEPENATAN~~~


tu je, sekian...sehari aku karang post ni.. adoi.

2 comments:

IhSaN ThE unFaMouS said...

woi.. aku gi gak ape maple warta.. grr

Amir Auxin said...

adoi kesian akim
isk2
*tahan gelak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails