Followers

Dec 18, 2010

Cerpen: Keliru!


"Nah!" Aina menghulurkan termos biru kepadaku sambil mengukir senyuman yang comel.

Termos tu aku sambut lemah.

"Semangat nyer awak drive jauh-jauh semata-mata nak bagi..ni?" aku sedikit terkejut. Rumah Aina bukan dekat, kalau full throttle mau setengah jam jugak.

"La awak kata demam, saya datang la bawak sup ni. Saya buat sendiri tau!" Aina mengomel.

Aku hanya tersengih. "Em nak masuk dalam? Minum-minum lu ke, shisha lu ke..hehe" kataku dengan nada bergurau.

"Emm seganlaa ngan mak awakk"

"Nak segan apenye..nanti mak saya jadi mak awak jugak, hihik"

"Ish awak nihh, taknak lah. Segann. Lagipun saya nak jumpe Murni lepasni."

"Em takpe la kalo gitu, em nanti cakap kat Murni abang kem salam sayang keh?"

Prapp!! Tangan Aina pantas mecubit perut aku sekuat hati. Sakitnye bawah sikit dari sakit nak beranak!

"Aduiiiiiiii! I bergurau je la. Isk tak kesian ke kat abang demam ni?" sambil gosok-gosok perut.

"Berani buat la lagi!"

"Ok-ok tak buat dah, wuu"

"Saya pergi dulu lah, nanti Murni tunggu pulak"

"Okayy, drive elok-elok and terima kasih banyak bagi sup ni. Susah-susah je. Mesti sedap kan?"

"Mesti la! Bye!"

"Bye sayanggg~"

"Gedik!"

"Hehehe"

Aina berlalu pergi dengan kereta Kelisa putih comel tu. Macam tuannye jugak. Senyum aku sendirian.


***********

"Memang sedap sup, thnx awk! :D" aku text Aina.

"Okayy, minum sampai habes tau!"

"Yes mam!"

"Lepastu rehat k, baru cepat sembuh.."

"Sayang jugak awak kat saya ye? :P"

"Mesti la!"

":)"

"Gedik!"


Lepas menghabiskan sup tu, aku baring di katil sambil dalam hati berkata. "Untungnye aku ada awek caring camtu..tapi..haihz"


ps: (edit) Lebih baik guna perkataan cerpen aje. Hahah.

3 comments:

cEro said...

hahaha, somehow, aku terasa ada sesuatu yg tak kena..hahahah

Lupi said...

apedie? firasat ko ni kuat betol ek, hahah

Lupi said...

after 5 years..i cant believe i wrote this.. :|

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails